Bel ons op 075 - 670 80 90

Samenstellen van de jaarrekening

kleinNa afloop van het boekjaar kan Xtern de jaarrekening samenstellen voor uw eenmanszaak, VOF, maatschap, BV of stichting. Of wij nu zelf de financiële administratie hebben verwerkt of wanneer u bij ons het printwerk of de PDF-files in vanuit uw eigen boekhoudpakket inlevert: wij verzorgen het samenstellen van de jaarrekening. Dit gebeurt volgens de algemeen aanvaarde richtlijnen, zoals geformuleerd in het Burgerlijk Wetboek.

Bent u altijd verplicht een jaarrekening op te stellen? Nee. Niet elke onderneming is verplicht een jaarrekening op te stellen. Dat is afhankelijk van de rechtsvorm. Maar ook wanneer u dit niet verplicht bent, heeft u een aantal goede redenen om toch ieder jaar een jaarrekening samen te laten stellen. Uw jaarrekening levert u een essentiële informatie op, waardoor u gedegen besluiten kunt nemen ten aanzien van de toekomst van uw bedrijf. Ook de bank kan hierom verzoeken wanneer u een kredietovereenkomst heeft gesloten.

Bovendien zal de fiscus geen genoegen nemen met louter een vermelding van het winstbedrag in de fiscale aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting. Er dient een deugdelijke fiscale winstberekening aan ten grondslag te liggen met hierin minimaal een balans en een winst- en verliesrekening. In het geval van een BV moet er aan de wettelijk publicatieplicht worden gedaan. Dat houdt dat er voor een kleine besloten vennootschap een beknopte balans met toelichting bij de Kamer van Koophandel moet worden gedeponeerd. Ook hierin kan Xtern u van dienst zijn.